Γλυκειά γεύση – madhura

Γενικά χαρακτηριστικά Η γλυκειά γεύση δίνει έντονη και χαρακτηριστική ποιότητα στις τροφές. Είναι ελαφρά λιπαρή, απαλή, ευχάριστη και φέρνει αλλαγές στη σύσταση του σάλιου όταν κάποια γλυκειά τροφή μπεί στο…

Continue ReadingΓλυκειά γεύση – madhura

Οι 6 γεύσεις – εισαγωγή

Στο Αγιουρβεδικό σύστημα η προσέγγιση των τροφών, ποτών, βοτάνων κλπ γίνεται κυρίως μέσα από τη γεύση που αυτά έχουν και η οποία γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον άνθρωπο που τα…

Continue ReadingΟι 6 γεύσεις – εισαγωγή

Σπέρμα – sukra dhatu

Γενικά Εδώ ανήκει το σπέρμα (Sukra), αλλά και το ωάριο (Artava) στη γυναίκα, είναι δηλαδή ο ιστός που είναι υπεύθυνος για την αναπαραγωγή του ανθρώπου. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς την φοβερή…

Continue ReadingΣπέρμα – sukra dhatu

Νευρικός ιστός – majja dhatu

Γενικά Με τον όρο αυτόν υπονοείται ο νευρικός ιστός που σχηματίζει τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και το περιφερικό νευρικό σύστημα, αλλά εδώ ανήκει και ο μυελός των οστών που…

Continue ReadingΝευρικός ιστός – majja dhatu

Οστίτης ιστός – asthi dhatu

Γενικά Τα οστά σχηματίζουν διάφορες προστατευτικές κοιλότητες όπου προφυλάσσονται τα ευαίσθητα όργανα όπως ο εγκέφαλος, η καρδιά και οι πνεύμονες και φυσικά υποστηρίζουν την όλη δομή του σώματος και συντελούν…

Continue ReadingΟστίτης ιστός – asthi dhatu