Αλμυρή γεύση στις τροφές

Γενικά Η υπερβολική κατανάλωση αλατισμένων τροφών μπορεί να οδηγήσει τον οργανισμό σε αρκετές διαταραχές που θα προκληθούν από την ταυτόχρονη αύξηση του Kapha και του Pitta, όπως αυξημένη δίψα, πυρετός,…

Continue ReadingΑλμυρή γεύση στις τροφές

Αλμυρή γεύση – lavana

Γενικά χαρακτηριστικά Η αλμυρή γεύση δίνεται κυρίως από τα μεταλλικά άλατα που υπάρχουν στις διάφορες τροφές. Σαν γεύση δημιουργείται από τα Στοιχεία του Ύδατος και του Πυρός και στον οργανισμό…

Continue ReadingΑλμυρή γεύση – lavana

Όξινη γεύση στις τροφές

Γενικά Η μεγαλύτερη κατηγορία όξινων τροφών είναι τα φρούτα. Όλα τα φρούτα όταν είναι άγουρα έχουν έντονα όξινη γεύση και πολλά από αυτά διατηρούν αρκετή οξύτητα και μετά την ωρίμανσή…

Continue ReadingΌξινη γεύση στις τροφές

Όξινη γεύση – amla

Γενικά χαρακτηριστικά Η όξινη γεύση είναι η γεύση που δίνεται κυρίως από τα οργανικά οξέα που υπάρχουν στις τροφές, όπως το οξαλικό οξύ στο ξύδι και τα οξέα των φρούτων…

Continue ReadingΌξινη γεύση – amla

Γλυκειά γεύση στις τροφές

Γενικά Η γλυκειά γεύση κυριαρχεί σχεδόν σε όλες τις "βασικές τροφές" όλων των λαών του κόσμου, τις τροφές δηλαδή που θεωρούνται ότι είναι η βάση του διαιτολογίου. Έτσι έχουν σαν…

Continue ReadingΓλυκειά γεύση στις τροφές