Αλμυρή γεύση στις τροφές
Γενικά Η υπερβολική κατανάλωση αλατισμένων τροφών μπορεί να οδηγήσει τον οργανισμό σε αρκετές διαταραχές που θα προκληθούν από την ταυτόχρονη αύξηση του Kapha και του Pitta, όπως αυξημένη δίψα, πυρετός,…
Γενικά Η υπερβολική κατανάλωση αλατισμένων τροφών μπορεί να οδηγήσει τον οργανισμό σε αρκετές διαταραχές που θα προκληθούν από την ταυτόχρονη αύξηση του Kapha και του Pitta, όπως αυξημένη δίψα, πυρετός,…
Γενικά χαρακτηριστικά Η αλμυρή γεύση δίνεται κυρίως από τα μεταλλικά άλατα που υπάρχουν στις διάφορες τροφές. Σαν γεύση δημιουργείται από τα Στοιχεία του Ύδατος και του Πυρός και στον οργανισμό…
Γενικά Η μεγαλύτερη κατηγορία όξινων τροφών είναι τα φρούτα. Όλα τα φρούτα όταν είναι άγουρα έχουν έντονα όξινη γεύση και πολλά από αυτά διατηρούν αρκετή οξύτητα και μετά την ωρίμανσή…
Γενικά χαρακτηριστικά Η όξινη γεύση είναι η γεύση που δίνεται κυρίως από τα οργανικά οξέα που υπάρχουν στις τροφές, όπως το οξαλικό οξύ στο ξύδι και τα οξέα των φρούτων…
Γενικά Η γλυκειά γεύση κυριαρχεί σχεδόν σε όλες τις "βασικές τροφές" όλων των λαών του κόσμου, τις τροφές δηλαδή που θεωρούνται ότι είναι η βάση του διαιτολογίου. Έτσι έχουν σαν…