Αχλάδι

Το αχλάδι έχει γλυκιά και όξινη γεύση όταν είναι ώριμο, ενώ κυριαρχεί η στυφή γεύση όταν είναι άγουρο. Έχει δροσιστική δράση στον οργανισμό, καθαρίζει τα νεφρά προκαλώντας ελαφριά διούρηση και…

Continue ReadingΑχλάδι

Ανανάς

Ο ανανάς έχει γλυκιά, όξινη και λίγο καυτερή γεύση και θερμαίνει τον οργανισμό, αυξάνοντας το Pitta (ταυτόχρονα βέβαια μειώνει το Vata και το Kapha). Δεν πρέπει να τρώγεται με άδειο…

Continue ReadingΑνανάς

Φρούτα – εισαγωγή

Η μεγαλύτερη κατηγορία όξινων τροφών είναι τα φρούτα. Όλα τα φρούτα όταν είναι άγουρα έχουν έντονα όξινη γεύση και πολλά από αυτά διατηρούν αρκετή οξύτητα και μετά την ωρίμανσή τους.…

Continue ReadingΦρούτα – εισαγωγή

Κληρονομικότητα και καρκίνος του εντέρου

Περίπου το 1/3 όλων των καρκίνων του εντέρου θα μπορούσαν να κληρονομούνται. Το "Cancer Research Campaign (CRC)" βρήκε ότι το 30% των ανθρώπων με καρκίνο έχει συγγενές πρόβλημα, που μπορεί…

Continue ReadingΚληρονομικότητα και καρκίνος του εντέρου

Πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης των εγκεφαλικών

Μικροκαθετήρας, ο οποίος εισάγεται από τη μηριαία αρτηρία και φθάνει έως τα μικρότερα αγγεία του εγκεφάλου, προσφέρει σημαντική βελτίωση στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων των εγκεφαλικών αρτηριών, των άλλων αγγειακών δυσπλασιών,…

Continue ReadingΠρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης των εγκεφαλικών