Λαχανικά – εισαγωγή

Γενικά Τα λαχανικά (τα οποία θυμίζουμε ότι αυξάνουν την αέρινη και παράλληλα μειώνουν την υδάτινη ενέργεια του οργανισμού), θα πρέπει να αποτελούν περίπου το 20 έως το 40% της καθημερινής…

Continue ReadingΛαχανικά – εισαγωγή

Χουρμάς

Οι φρέσκοι χουρμάδες έχουν γλυκιά γεύση και δροσιστική δράση στον οργανισμό και μειώνουν και τις τρείς Ενέργειες (βέβαια σε μεγάλη ποσότητα μπορούν να αυξήσουν το Kapha). Είναι εξαιρετικά τονωτικοί για…

Continue ReadingΧουρμάς

Φράουλα

Οι φράουλες έχουν γλυκιά, όξινη και στυφή γεύση και θερμαίνουν τον οργανισμό, αλλά γενικά μιλώντας είναι κατάλληλες και ωφέλιμες και για τους τρείς γνωστούς τύπους ιδιοσυγκρασιών. Δεν πρέπει να συνδυάζονται…

Continue ReadingΦράουλα

Σταφύλι

Τα πράσινα και κίτρινα σταφύλια είναι κυρίως όξινα και στη συνέχεια γλυκά και λίγο στυφά και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό. Τα αέρινα άτομα θα πρέπει να τα καταναλώνουν με…

Continue ReadingΣταφύλι