Μαρούλι

Στους αρχαίους Έλληνες το μαρούλι ήταν γνωστό ως "θρίδαξ", στους δε Βυζαντινούς ως "μαϊούνιο", και ήταν επίσης γνωστό ότι τα φύλλα και οι βλαστοί του περιέχουν έναν γαλακτώδη χυμό με…

Continue ReadingΜαρούλι

Μαϊντανός

Έχει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, δυναμώνει γενικά το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία με μία ήπια διουρητική δράση, "καθαρίζοντας" το αίμα. Ο νωπός χυμός του μαϊντανού κάνει καλό στον…

Continue ReadingΜαϊντανός

Λάχανο

Από κανένα λαχανόκηπο (άλλωστε εξ’ ορισμού...) δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει το λάχανο, μαζί με τα ξαδελφάκια του όπως είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.…

Continue ReadingΛάχανο

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι έχει σαν προεξάρχουσα γεύση την καυτερή και ακολουθούν η όξινη και η γλυκιά. Έχει έντονη θερμαντική δράση στον οργανισμό και όταν καταναλώνεται ωμό, ερεθίζει το Vata και το…

Continue ReadingΚρεμμύδι