Νέα όρια ασφάλειας για τη διατροφή από WHO και FAO

Τα νέα όρια ασφάλειας για τις αφλατοξίνες (0,5 g/Kg) στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που είναι ιδιαίτερα καρκινογόνες και περνούν στο γάλα μέσω των ζωοτροφών (καλαμπόκι και φιστίκια) καθόρισε…

Continue ReadingΝέα όρια ασφάλειας για τη διατροφή από WHO και FAO

Το Ε4 της καρδιάς των καπνιστών

Αν και είναι γνωστό σε όλους ότι το κάπνισμα αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν είχαν μπορέσει να βρουν…

Continue ReadingΤο Ε4 της καρδιάς των καπνιστών

Μία τουαλέτα διαφορετική από τις άλλες

Βρετανοί επιστήμονες κατασκεύασαν μια λεκάνη τουαλέτας που μιλάει, μπορεί να διαπιστώσει αν μια γυναίκα είναι έγκυος, αλλά και να διαγνώσει αν πάσχετε από κάποια νόσο, όπως ο διαβήτης και να…

Continue ReadingΜία τουαλέτα διαφορετική από τις άλλες

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το περιβάλλον

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις κατευθύνσεις του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις κλιματικές αλλαγές και τη μείωση των εκπομπών των αερίων-κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα- που προκαλούν το φαινόμενου…

Continue ReadingΕθνικό Σχέδιο Δράσης για το περιβάλλον

Γιατί οι άνθρωποι παρουσιάζουν διαφορετική αντοχή στον πόνο

Η ικανότητα του εγκεφάλου να απελευθερώνει ειδικές χημικές ουσίες που καταπολεμούν τον πόνο, αλλά και ο διαφορετικός αριθμός υποδοχέων στον εγκέφαλο γι’ αυτές τις ουσίες που έχει ο κάθε άνθρωπος,…

Continue ReadingΓιατί οι άνθρωποι παρουσιάζουν διαφορετική αντοχή στον πόνο