ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ
Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Πράσινο Ακρωτήρι (Νήσοι), Ακτή Ελαφαντοστού, Γκάμπια, Γκανά, Γουϊνέα, Γουϊνέα – Μπισσαάου, Λιβερία, Μάλι, Μαυριτανία, Νίγηρ, Νιγηρία, Σάο Τομέ και Πριντσια, Σενεγάλη, Σιέρρα Λεόνε, Τόγκο.
ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λάβετε όταν ταξιδεύετε σε αυτή την περιοχή εξαρτώνται από τις περιοχές επίσκεψης και το χρόνο παραμονής. Τηρήστε τις γενικές οδηγίες (Α) και εφοδιαστείτε με τα αναγκαία (Β). Μην κολυμπάτε σε γλυκό νερό. Προσέξτε ιδιαίτερα τα δείγματα εντόμων.
ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Διάρροια ταξιδιωτών, χολέρα, τυφοειδής, ελονοσία, κίτρινος πυρετός, δάγκειο, φιλαρίασις, λεϊσμανίασις, ονγκοκερκίασις, Αφρικανική τρυπανοσωμίασις (νόσος ύπνου) σχιστοσωμίασις.
ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
Επισκεφθείτε το γιατρό σας 4 – 6 εβδομάδες πριν το ταξίδι.
Συνιστώμενα εμβόλια
1. Ηπατίτιδας Α
2. Ηπατίτιδας Β
3. Μηνιγγιτιδικοκκικής μηνιγγίτιδας
4. Κίτρινου πυρετού
5. Λύσσας
6. Τυφοειδούς πυρετού
7. Αναμνηστικές δόσεις Τετάνου – διφθερίτιδας – ιλαράς και
πολιομυελίτιδας σε ενήλικες
8. Προληπτική ανθελονοσιακή αγωγή.
Διαβάστε επίσης
- Νέες διατροφικές οδηγίες για τους διαβητικούς
- Οδηγίες για πολύωρα ταξίδια σε ειδικές ομάδες πληθυσμού
- ΚΕΕΛ για άνθρακα: Οδηγίες χωρίς πανικό!
- Οδηγίες από το ΕΚΑΒ για την ασφάλεια των μαθητών
- Υψηλή χοληστερίνη: Νέες οδηγίες για ενήλικες
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση το 1995 στην Παθολογία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και εξειδίκευση το 1998 στην Λοιμωξιολογία στο University of California San Diego με συνεχή εκπαίδευση και υποτροφίες στην Γεωγραφική Ιατρική και τα Τροπικά Νοσήματα. Σήμερα κατέχει την θέση Διευθυντή στην Β Παθολογική Κλινική & Κλινική Λοιμώξεων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Είναι μέλος στην Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων.