Η προστατίτιδα είναι μία νόσος που έχει απασχολήσει πολύ τους άντρες κάθε ηλικίας.
Η προστατίτιδα είναι μία νόσος που έχει απασχολήσει πολύ τους άντρες κάθε ηλικίας. Πρόκειται για μία ουρολογική πάθηση που στον γενικό πληθυσμό φτάνει σε ποσοστά μέχρι και το 10%.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την νόσο;
- Εξέταση και ολοκληρωμένη διάγνωση από γιατρό
- Είναι μία νόσος, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως αλλά απώτερος στόχος είναι η διαχείριση των συμπτωμάτων
- Η προστατίτιδα δεν είναι μία κατάσταση, από την οποία μπορεί να προκύψει καρκίνος στον προστάτη
- Κάθε άντρας που έχει καταφέρει να ελέγξει την νόσο, μπορεί να ζήσει μία απόλυτα φυσιολογική ζωή
Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;
Ένας από τους πιο κλασικούς τρόπους αντιμετώπισης είναι τα αντιβιοτικά. Η οξεία μορφή της νόσου μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να οδηγήσει τον ασθενή σε νοσοκομειακή νοσηλεία, επειδή θεωρείται απαραίτητη η χορήγηση αντιβίωσης και ενδοφλέβιων υγρών.
Στη χρόνια μορφή της νόσου, η θεραπεία είναι μεγαλύτερη και διαρκεί για μεγαλύτερο διάστημα. Ο ουρολόγος σας είναι πολύ πιθανό να σας χορηγήσει την λήψη αντιβίωσης για ένα διάστημα μεγαλύτερο των 5 μηνών. Αν υφίσταται δυσκολία στο άδειασμα της ουροδόχου κύστης, τότε το πρόβλημα διορθώνεται κυρίως με χειρουργείο.
Σε πολλούς ασθενείς κάνουν καλό τα ζεστά μπάνια όπως επίσης και μία σωστή διατροφή. Υπάρχουν και περιπτώσεις που ο γιατρός προσφέρει μία διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες του κάθε άντρα.
Διαβάστε επίσης
- Δακτυλική εξέταση: δυσάρεστη, αλλά πολύ χρήσιμη
- Όταν ο προστάτης προειδοποιεί
- Καρκίνος του προστάτη
- Υπερτροφία προστάτη και Ayurveda
- Προστατίτιδα
Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1995. Έλαβε το τίτλο της ειδικότητα της ουρολογίας από το Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κοργιαλένειο – Μπενάκειο, το 2002. Εξειδικεύτηκε στην προσθετική ουρολογία με υποτροφία από το Crawford Memorial Hospital, Fort-Smith Arkansas – U.S.A υπό τον καθηγητή Steven Wilson. Ταυτόχρονα εργάζεται με τον κο Κωνσταντινίδη στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, μέχρι και σήμερα.