Πηγή: huffingtonpost.com
Frozen yogurt, fro yo, frogurt ή αν θέλετε παγωμένο γιαούρτι είναι ένα “trend” της γεύσης που έχει κατακλύσει την παγκόσμια αγορά. Η ποικιλία των γεύσεων των χρωμάτων και των συστατικών, η πρωτότυπη συσκευασία και το χάρτινο κουτάκι – κυπελλάκι που σερβίρεται είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Όταν κάτι γίνει “μόδα” κάνει θραύση, χωρίς βέβαια υποχρεωτικά να αντέχει στο χρόνο. Άραγε είναι περισσότερο “frozen” ή περισσότερο “yogurt”;
«Αν και το όνομα περιέχει τη λέξη “γιαούρτι” κανείς δεν σας εγγυάται τι έχετε στο κυπελάκι σας» λέει ο David Katz, από το πανεπιστήμιο του Yale. «Είναι ενδεχομένως πιό κοντά στο παγωτό, παρά στο γιαούρτι».
Στη σχετική έρευνα που έκανε το Yale University Prevention Research Center βρήκε στο έδεσμα αυτό πρόσθετα όπως: κόμμι γκουάρ, μαλτοδεξτρίνη, κιτρικό νάτριο, κόμμι κυτταρίνης, φωσφορικό δινάτριο και προπυλενογλυκόλη μονοεστέρες, πηκτικές ουσίες από φύκη κλπ
Και ναι μεν τα προσθετικά τροφίμων χρησιμοποιούνται ευρέως, αλλά όπως προσθέτει ο Katz «συχνά τα πρόσθετα είναι ένας δείκτης του πόσο μακρυά είναι ένα τρόφιμο από τη φυσική του κατάσταση».
Δείτε το video:
Διαβάστε επίσης
- Διαλέγοντας παγωτό
- Μιλκ-σέικ αντιοξειδωτικών
- Χρήσιμα μικρόβια
- Ντρέσινγκ με χαμηλά λιπαρά
- Παίρνω αντιβίωση, χρειάζεται να πάρω και βιταμίνες;
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.