Τα αλλαντικά και τα λουκάνικα αποτελούν για πολλούς απολαυστικούς μεζέδες. Πολλά από αυτά όμως περιλαμβάνουν μικρή ποσότητα κρέατος ή είναι πλούσια σε λιπαρά.
Θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε από τι κρέας είναι τα αλλαντικά και τα λουκάνικα που αγοράζετε. Συνήθως είναι χοιρινό αλλά υπάρχουν και από γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Θα πρέπει να παρασκευάζονται από ολόκληρα κομμάτια κρέατος και να μην είναι μία ομοιογενής μάζα. Αυτά είναι και πιο ασφαλή, διότι περιέχουν καθαρό κρέας χωρίς την πιθανή πρόσμιξη με άλλα ανεπιθύμητα κομμάτια από το ζώο.
Επίσης περιέχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κρέατος και μικρότερο ποσοστό νερού και τροποποιημένου αμύλου. Να αποφεύγετε εκείνα που έχουν μεγάλα και ορατά κομμάτια λίπους διότι αποδίδουν πολλές θερμίδες και είναι υπερφορτωμένα με κορεσμένα λίπη.
Μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά στη συκευασία, εάν πρόκειται για κομμένες και συσκευασμένες φέτες ή στο περιτύλιγμα του κομματιού από το οποίο σας κόβουν τις φέτες.
Διαβάστε επίσης
- Μεσογειακή διατροφή
- Δίαιτες: Μύθοι και αλήθειες
- Η τηλεόραση… παχαίνει τα παιδιά;
- Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού, τρώγοντας σωστά
- Τρείς απλές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το αντρικό σωσίβιο
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Ειδικεύτηκα στην Παθολογία στο Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”. Για περισσότερο από 15 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την Πληροφορική και ειδικότερα με τις εφαρμογές Internet. Έχω ιδρύσει την Εταιρία MediSign (ανάπτυξη web εφαρμογών για το χώρο της Υγείας). Το Care είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της.