«Τα σουτζουκάκια απαιτούν σκόρδο, η φασολάδα σέλινο και τα γιουβαρλάκια μαϊντανό.
Τα μυρωδικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης. Τα σουτζουκάκια απαιτούν σκόρδο, η φασολάδα σέλινο και τα γιουβαρλάκια μαϊντανό.
Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα μυρωδικά, τα κάνουν να έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Οι πολύτιμες ιδιότητες πολλών μυρωδικών δεν έχουν ακόμα πλήρως διευκρινιστεί αλλά οι ενδείξεις για τα οφέλη τους στην υγεία υπάρχουν.
Σε τι ποσότητες πρέπει να καταναλώνονται και ποιά είναι τα “καλύτερα” μυρωδικά, απαιτεί περισσότερη έρευνα. Ομως η χρήση τους στη μαγειρική έχει και άλλο πλεονέκτημα. Η ξεχωριστή γεύση που προσδίδει κάθε μυρωδικό, βοηθάει στη μείωση της χρήσης αλατιού αλλά και προστιθέμενων λιπαρών ουσιών στα φαγητά.
Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τη λαϊκή ή το μανάβικο μην ξεχάσετε τα απαραίτητα μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο, σκόρδο, σέλινο. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι τα μυρωδικά υπάρχουν και σε ξηρή μορφή σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Διαβάστε επίσης
- Σκόρδο: υγιεινό και… δύσκολο
- Ελεύθερες οξειδωτικές ρίζες: ο μεγάλος σαμποτέρ
- Σκόρδο: ένας παλιός, καλός φίλος
- Λιγότερο αλάτι – περισσότερη γεύση
- Δοκιμάζοντας ένα κρασί
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Ειδικεύτηκα στην Παθολογία στο Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”. Για περισσότερο από 15 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την Πληροφορική και ειδικότερα με τις εφαρμογές Internet. Έχω ιδρύσει την Εταιρία MediSign (ανάπτυξη web εφαρμογών για το χώρο της Υγείας). Το Care είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της.