Οι συντηρημένες τροφές, οι κατεψυγμένες και το fast food περιέχουν ελάχιστες ποσότητες της απαραίτητης βιταμίνης C, με αποτέλεσμα ο σύγχρονος άνθρωπος να παίρνει πολύ λιγότερη βιταμίνη απ οτι οι παππούδες του.
Η σωστή διατροφή είναι βέβαια η απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως πρέπει να έχουν καθημερινή θέση στην δίαιτα μας.
Εάν αυτό είναι αδύνατο λόγω έλλειψης χρόνου πρέπει κανείς να επιμένει να καταναλώνει τουλάχιστον δύο πορτοκάλια ημερησίως.
Διαβάστε επίσης
- Πόση βιταμίνη Α χρειαζόσαστε;
- Πυριδοξίνη ή Βιταμίνη Β6
- Ριβοφλαβίνη ή Βιταμίνη Β2
- Βιταμίνη Ε ή Τοκοφερόλη
- Βιταμίνη Α
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Ειδικεύτηκα στην Παθολογία στο Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”. Για περισσότερο από 15 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την Πληροφορική και ειδικότερα με τις εφαρμογές Internet. Έχω ιδρύσει την Εταιρία MediSign (ανάπτυξη web εφαρμογών για το χώρο της Υγείας). Το Care είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της.