Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Όλο και περισσότερες είναι οι αναφoρές για το θετικό ρόλο που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.
Περιέχει την ουσία α-τοκοφέρολη, άλλους αντιοξειδωτικούς παράγοντες καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο χαλκός.
Είναι γνωστό οτι οι μεγάλες ποσότητες λίπους που περιέχει η σοκολάτα επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες και λιπαρά οξέα. Αυτά προδιαθέτουν για παχυσαρκία και αύξηση της χοληστερόλης.
Έτσι, η κατανάλωση σοκολάτας σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, ιδιαίτερα αν συνδυάζεται με καθιστική ζωή. Γι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί τμήμα της καθημερινής μας δίαιτας.
Ωστόσο, η χρήση της περιστασιακά μέσα στο μήνα και σαν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής (ποικιλία και μέτρο) ωφελεί τον οργανισμό μας, αλλά βελτιώνει και τη διάθεσή μας.
Διαβάστε επίσης
- Σοκολάτα: όσο ένα πλήρες γεύμα
- Αρωματοθεραπεία: στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας
- Κορυφαίες αναζητήσεις στο internet για την υγεία το 2013
- Οι γεύσεις του έρωτα
- Κορμός σοκολάτας: γευστικός πειρασμός!
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση το 1995 στην Παθολογία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και εξειδίκευση το 1998 στην Λοιμωξιολογία στο University of California San Diego με συνεχή εκπαίδευση και υποτροφίες στην Γεωγραφική Ιατρική και τα Τροπικά Νοσήματα. Σήμερα κατέχει την θέση Διευθυντή στην Β Παθολογική Κλινική & Κλινική Λοιμώξεων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Είναι μέλος στην Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων.