Περισσότεροι από 60.000 κάτοικοι της Σιγκαπούρης συμμετέχουν στην μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος της οποίας είναι να αποδειχθεί εάν τα προϊόντα σόγιας μειώνουν τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου.
Τα πρώτα αποτελέσματα, που αναμένονται σε περίπου 5 χρόνια, θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε με τη συμμετοχή 620 ατόμων και έδειξε ότι τα προϊόντα σόγιας μπορούν να προστατέψουν από τον καρκίνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Straits Times το κονδύλι για τη μελέτη, που διεξάγεται από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, παρέχουν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι κινεζικής καταγωγής, ώστε το δείγμα να είναι ομογενές και επιλέχθηκαν το 1995 όταν ήταν 45-65 ετών. Υποχρέωση τους είναι να κάνουν τεστ ούρων και αίματος τακτικά ώστε να πιστοποιείται ότι καταναλώνουν τις ποσότητες σόγιας που λένε.
Διαβάστε επίσης
- Πανελλαδική έρευνα για την αντισύλληψη
- Ερευνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα πραγματοποιήσει η ΕΣΥΕ
- Ερευνα για νοθευμένα ποτά στη Θεσσαλονίκη
- Χρηματοδοτείται έρευνα για την παιδική λευχαιμία
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.