Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την ύπαρξη επιδημίας στο νησί. Παρ όλα αυτά, οι υπηρεσίες του ΠεΣΥ σε συνεργασία με το ΚΕΕΛ διατηρούν συνεχή επαγρύπνηση και επιδημιολογική επιτήρηση. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΠεΣΥ Κρήτης κ. Βασίλης Μπαρδής μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΠεΣΥ Κρήτης με αφορμή τα δυο θανατηφόρα περιστατικά που εκδηλώθηκαν με οξεία φλεγμονώδη μυοκαρδίτιδα.
Στη συζήτηση, υπό την προεδρία του ΠεΣΥ Κρήτης με συμμετοχή του Εργαστηρίου κλινικής Βακτηριολογίας Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής της Διευθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, συμμετείχε και κλιμάκιο του ΚΕΕΛ (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων). Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε : “Μετά την ενδελεχή και διεξοδική εξέταση όλων των μέχρι τώρα ιατρικών και επιδημιολογικών δεδομένων κατέληξε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την ύπαρξη επιδημίας στο νησί. Παρ όλα αυτά, οι υπηρεσίες του ΠεΣΥ σε συνεργασία με το ΚΕΕΛ διατηρούν συνεχή επαγρύπνηση και επιδημιολογική επιτήρηση”.
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας κου Αλέκου Παπαδόπουλου, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου κος Θεμ. Σαπουνάς και κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), αποτελούμενο από δύο Επιδημιολόγους – Λοιμωξιολόγους, μετέβησαν στην Κρήτη προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω την αιτιολογία και τα χαρακτηριστικά των αιφνίδιων θανατηφόρων περιστατικών, που συνέβησαν στο νησί και συνδέθηκαν με ιογενή λοίμωξη.
Διαβάστε επίσης
- Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ προειδοποιούν: δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες
- Δεν υπάρχει ακίνδυνο αλκοόλ για τους οδηγούς
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.