Η μέτρια κατανάλωση καφέ δε φαίνεται να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη υπέρτασης και σχετίζεται μόνο με μικρές αυξήσεις της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Internal Medicine.
Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University, μελέτησαν περισσότερους από 1000 λευκούς άνδρες, για ένα μέσο χρονικό διάστημα 33 ετών.
Στην αρχή της έρευνας ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν τα 26 χρόνια. Πρόκειται για φοιτητές ιατρικής οι οποίοι αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο από το 1948 μέχρι και το 1964.
“Σε μακροχρόνια βάση, η ημερήσια κατανάλωση 1 φλιτζανιού καφέ μπορεί να σχετίζεται με μικρές αυξήσεις στην αρτηριακή πίεση, όμως δε φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη υπέρτασης”, αναφέρουν οι επιστήμονες.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους περιορίζονται σε λευκούς άνδρες που προέρχονται από υψηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα, όπου ο κίνδυνος ανάπτυξης υπέρτασης είναι γενικά χαμηλότερος σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες.
Διαβάστε επίσης
- Ο ρόλος των σνακ στη διατροφή
- Ο ρόλος και η σημασία της συσκευασίας στα τρόφιμα
- Ο ρόλος του ανοσοποιητικού στην εμφάνιση αρτηριοσκλήρυνσης
- Ο ρόλος των Ομάδων Γονέων στην πρόληψη κατά των ναρκωτικών
- Ο ρόλος της άσκησης κατά του καρκίνου
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.