Οι βρετανίδες γιαγιάδες ενδέχεται στο μέλλον να αμείβονται από το κράτος για να προσέχουν τα εγγόνια τους, όπως προβλέπουν σχέδια των αρμόδιων υπουργείων, με απώτερο στόχο να ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερες μόνες μητέρες να επιστρέψουν στον εργασιακό στίβο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.
Σύμφωνα με τα σχέδια, οι διαζευγμένοι γονείς που σταματούν να κάνουν χρήση των κρατικών βοηθημάτων πιάνοντας δουλειά, θα λαμβάνουν κάποια επιχορήγηση για να καλύπτουν τα έξοδα για τη φύλαξη των παιδιών τους από κάποιον συγγενή, που ο κοντινότερος είναι συνήθως η γιαγιά.
Η πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης στόχο έχει να εξαλείψει την οικογενειακή αναστάτωση που προκαλεί η έλλειψη πόρων για τη φύλαξη των παιδιών, ιδιαίτερα σε λιγότερο προνομιούχες περιοχές, όπου οι προσπάθειες για να ενθαρρυνθούν οι μόνοι γονείς να ξαναρχίσουν να εργάζονται εμποδίζονται από την έλλειψη επαρκών παιδικών σταθμών, προσθέτει η εφημερίδα.
Τα έξοδα για τη φύλαξη των παιδιών στη Βρετανία είναι τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, καθώς μία τυπική θέση σε παιδικό σταθμό στοιχίζει περί τις 6,200 λίρες τον χρόνο.
Η εφημερίδα τονίζει πως πρόσφατη μελέτη από την οργάνωση πρόνοιας για τα παιδιά Daycare Trust αποκαλύπτει ότι ήδη το 75% των γονέων βασίζεται στους γονείς τους για βοήθεια στη φύλαξη των παιδιών.
Διαβάστε επίσης
- Μία στις πέντε Βρετανίδες δεν κάνει παιδί μέχρι τα 40
- ΣτΕ: Επίδομα στις πολύτεκνες μητέρες ανεξαρτήτως εισοδήματος
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.