Οι χώρες της Δύσης που διοχετεύουν τεράστια ποσά στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα αν ξόδευαν περισσότερα χρήματα για να μειώσουν τους μη αναγκαίους θανάτους εκατομμυρίων παιδιών σε όλον τον κόσμο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της UNICEF κ. Κάρολ Μπέλαμι.
Η κ. Μπέλαμι είπε πως αν επενδύονταν χρήματα στην προληπτική ιατρική στις φτωχές χώρες θα σωζόταν η ζωή εκατομμυρίων παιδιών και θα αυξανόταν η ευημερία στις χώρες αυτές, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια από τις πηγές της τρομοκρατίας.
Το να επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο στην τρομοκρατία είναι σαν να βλέπουμε τη μισή εικόνα ή ίσως το ένα τέταρτο της εικόνας. Πιστεύω πως μακροπρόθεσμα εκεί που χρειάζεται να ρίξουμε το βάρος μας είναι στην αποτροπή της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που δημιουργεί και ενθαρρύνει την δυσπιστία, το μίσος και τη βίαιη συμπεριφορά’, υπογράμμισε η κ. Μπέλαμι, κατά τη διάρκεια Διάσκεψης για την Υγεία και την Ανάπτυξη Παιδιών και Εφήβων που πραγματοποιείται στη Στοκχόλμη.
Κάθε χρόνο ένδεκα εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από αιτίες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τη χρήση φθηνών μέσων όπως κουνουπιέρες, εμβόλια και βιταμίνες, έχουν επισημάνει στο παρελθόν η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).
Το 60% των θανάτων αυτών οφείλεται σε υποσιτισμό και σε εύκολα αντιμετωπίσιμες ασθένειες όπως η πνευμονία, η διάρροια και η ιλαρά. Από τα 11 εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν κάθε χρόνο τα οκτώ είναι βρέφη και τα μισά από αυτά δεν έχουν συμπληρώσει ένα μήνα ζωής.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες της ΠΟΥ για να σωθούν οι ζωές αυτές χρειάζεται να αυξηθεί το ποσό που δίνεται για την πρόληψη των ασθενειών κατά 66 εκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε επίσης
- Τι είναι η νυχτερινή ενούρηση;
- Η τηλεόραση… παχαίνει τα παιδιά;
- Πιπέρι στη γλώσσα!
- Μπορώ να είμαι γυμνός μπροστά στο παιδί μου;
- Μιλώντας στα παιδιά για σεξ
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.