Μία νέα ποικιλία σιταριού, η οποία θα περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής ελπίζουν να αναπτύξουν επιστήμονες από το Kansas State University στις ΗΠΑ. Προϊόντα ολικής άλεσης από το συγκεκριμένη ποικιλία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τρόφιμα-φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δε θέλουν να τροποποιήσουν το σιτάρι προκειμένου να προσαρμοστεί σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως γίνεται με τα περισσότερα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, αλλά για να περιέχει ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία έχουν και αντικαρκινική δράση.
Τα αντιοξειδωτικά είναι πολύ σημαντικά καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον οργανισμό, οι οποίες ενοχοποιούνται για την ανάπτυξη καρκίνου, καρδιαγγειακών νοσημάτων, ακόμα και ρυτίδων.
Η Δρ. Dolores Takemoto, βιοχημικός από το Kansas State University και οι συνεργάτες της βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης της νέας ποικιλίας με υψηλά επίπεδα ερθοφενολών, χημικές ουσίες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν είναι μόνο τα αντιοξειδωτικά, αλλά και οι διαιτητικές (φυτικές) ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών.
Διαβάστε επίσης
- Αγρια καλαμπόκια μολύνθηκαν από γενετικά τροποποιημένα
- Ομαδική τροφική δηλητηρίαση από σιτάρι σε πανηγύρι
- Γενετικά τροποποιημένη ορμόνη κατά της οστεοπόρωσης
- Γεννήθηκαν τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωρά
- Tα πρώτα γενετικά μεταλλαγμένα γουρουνάκια
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.