Η μπύρα όχι μόνο είναι πλούσια σε βιταμίνες αλλά όταν την πίνει κανείς με μέτρο, μπορεί να περιοριστεί δραστικά ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου και να υπάρξει προστασία από τον καρκίνο και την οστεοπόρωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες που μετείχαν σε συνέδριο με θέμα “Μπύρα και Υγεία” .
Το συνέδριο διοργανώθηκε στο Βέλγιο που έχει παράδοση για τις μπύρες του με γεύσεις φρούτου, τις αφρώδεις, τις σκούρες και τις ξανθιές και για τις καλοψημένες μπύρες που παρασκευάζουν οι Τραπιστές μοναχοί.
Οπως επεσήμανε ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, κ. Αντόνιο Γκασμαρίνι, συχνά παραβλέπουμε τις ιατρικές της ιδιότητες υπέρ του κόκκινου κρασιού αλλά η μπύρα αγαπιέται από την αρχαιότητα..
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ηρεμιστικές και καθαρτικές ιδιότητες της μπύρας απορρέουν από τα ζυθοβότανα που χρησιμοποιούνται για να αρωματίσουν το ποτό. Ζυθοβότανα χρησιμοποιούνται κατά παράδοση για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας όπως το άγχος και συμπτώματα εμμηνόπαυσης.
Διαβάστε επίσης
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.