Η παραδοσιακή καλοψημένη μπριζόλα στά κάρβουνα ήλθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των φαγητών που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, οι οποίοι προσέθεσαν και τις καλοψημένες μπριζόλες στη λίστα με τα τσιγάρα, τον άσβεστο, το DDT και άλλα τοξικά προϊόντα, που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.
Την άποψη και τις ανησυχίες των Αμερικανών συμμερίζονται και οι Αυστραλοί επιστήμονες και ερευνητές σε θέματα καρκίνου, οι οποίοι τόνισαν ότι οι καλοψημένες μπριζόλες μπορούν να μας “σκοτώσουν”, προσθέτοντας, ότι καλό θα είναι να μη χρησιμοποιούμε το μπάρμπεκιου περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα.
Οι επικίνδυνες ουσίες που αναπτύσσονται στο ψήσιμο στα κάρβουνα, προέρχονται από το λίπος, το οποίο λιώνει και καίγεται πάνω στα κάρβουνα.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο διευθυντής του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Βικτωρίας, κ. Ρομπ Μπάρτον, είπε ότι είναι πλέον γνωστό, ότι το καμένο κρέας περιέχει καρκινογόνες ουσίες και καλό για την υγεία μας θα είναι όσο μπορούμε να το αποφεύγουμε.
Διαβάστε επίσης
- Καπνός και αλκοόλ αιτίες εμφάνισης καρκίνου στο στόμα
- Νέο τεστ για πιο ακριβή διάγνωση του καρκίνου του προστάτη
- Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία κατά του καρκίνου του μαστού
- Γονίδιο σχετίζεται με μορφή καρκίνου των όρχεων
- Ανώδυνο τεστ για την ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.