Η Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του AIDS, επεσήμαναν ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, κ. Μπακόπουλος και ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) κ. Θ. Παπαδημητρίου, στην ειδική σύνοδο του ΟΗΕ για το AIDS, καθώς η χώρα μας καθιέρωσε από το 1985, πρώτη μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, τον έλεγχο του αίματος για την παρουσία του ιού του AIDS.
Επιπλέον, μίλησαν για το έργο και το ευρύ πρόγραμμα δράσης του ΚΕΕΛ, που εστιάζεται στην ενημέρωση και την πρόληψη, ενώ οι εκπρόσωποι των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΗΚΥΟ) τόνισαν τη στενή συνεργασία τους με το ΚΕΕΛ, αλλά και την ανάγκη θεσμικής αντιπροσώπευσης των οργανώσεων στο ΚΕΕΛ.
Επίσης τονίστηκε η ανάγκη ουσιαστικής χρηματοδότησής τους, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και να μπορέσουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην επιβίωση των ατόμων, τα οποία έχουν προσβληθεί απο τον ιό HIV/AIDS.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, κ. Ηλίας Γούναρης, ο οποίος ήταν μεταξύ των ομιλητών της δεύτερης ημέρας της ειδικής συνόδου της γενικής συνέλευσης, τόνισε οτι το AIDS είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, που δε γνωρίζει σύνορα και αποτελεί μια πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα που απαιτεί παγκόσμια δράση.
Νωρίτερα, ο κ. Γούναρης και τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας, που συμμετέχουν στη σύνοδο, ενημέρωσαν τους Ελληνες δημοσιογράφους για τους στόχους και τη σημασία της ειδικής συνόδου, καθώς και για τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να συγκεντρώσουν χρήματα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τις φτωχές χώρες.
Διαβάστε επίσης
- Λήψη μέτρων κατά της Ελλάδας από την Ε.Ε. για την ποιότητα του νερού
- Με ειδική επιστολή θα ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ
- Σημαντική διάκριση για το Ελληνικό ελαιόλαδο
- Σημαντική δράση της Θεραπευτικής Κοινότητας του Ναυτικού
- Σημαντική πρόοδος στην αναστολή του πρόωρου τοκετού
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.