Η κατανάλωση τσαγιού συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέων επιστημονικών ερευνών που παρουσιάστηκαν στις 27 Απριλίου 2001 στο Διεθνές Συνέδριο του European Cooperation in the Field of Sciences and Technology, με θέμα ‘Βιοενεργά Συστατικά σε Τρόφιμα Φυτικής Προέλευσης’.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που μας απέστειλε, το κέντρο πληροφοριών Lipton, έξι νέες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε γνωστά επιστημονικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής, έρχονται να πλαισιώσουν τις πολλές πειραματικές μελέτες που έχουν γίνει και έχουν δείξει τις ευεργετικές επιδράσεις του μαύρου και πράσινου τσαγιού και τα επιδημιολογικά στοιχεία, που δείχνουν την ωφέλεια της κατανάλωσης τσαγιού για την καλή καρδιαγγειακή υγεία.
Οπως είναι γνωστό, τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι είναι πλούσιες πηγές φλαβονοειδών, που είναι δραστικά αντιοξειδωτικά με ευεργετική επίδραση στα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Διαβάστε επίσης
- Τι είναι το Γιν και το Γιανγκ;
- Παραοικονομία στην υγεία
- ΠΑΜΕ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της υγείας
- Ριβάλντο: λεφτά για Υγεία και Παιδεία και όχι Mundial!
- Η Αναζήτηση του Μεσαίου Χώρου και στην Υγεία
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.