Σε 10-15 χρόνια είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορεί στην αγορά και κρέας που θα προέρχεται από γενετικά τροποποιημένα ζώα, όπως ανακοινώθηκε από Βρετανούς επιστήμονες. Κοτόπουλα τα οποία δε θα προσβάλλονται από σαλμονέλα και μοσχαράκια τα οποία θα δίνουν κρέας με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, θα έχουν τη δυνατότητα να εκτρέφουν οι κτηνοτρόφοι.
Οπως ανακοινώθηκε από τη Βασιλική Ενωση Κορυφαίων Επιστημόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τέτοια προϊόντα, εάν κυκλοφορήσουν στην αγορά, θα υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς ελέγχους, προτού φτάσουν στο πιάτο του καταναλωτή.
Η χρήση της γενετικής μηχανικής στα ζώα έχει ήδη εφαρμοστεί για ιατρικούς λόγους, με επιτυχία, εδώ και 20 χρόνια. Η τεχνολογία αυτή έχει βοηθήσει στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου αλλά και άλλων ασθενειών.
Διαβάστε επίσης
- Διαλέγοντας αλλαντικά
- Ναι στο τσίκνισμα, αλλά με μέτρο
- Πόσο ασφαλές είναι το τσίκνισμα
- 50 χρόνια DNA: μύθος ή πραγματικότητα;
- Ο κύκλος ομιλιών «Κοινωνία και Υγεία» συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά από το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.