Λαχανικά, φρούτα, λάδι, όσπρια και δημητριακά μπορεί να αποτελέσουν ασπίδα κατά του καρκίνου, ενώ η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος δεν αποτελεί την καλύτερη διατροφική λύση, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο ακαδημαϊκός και καθηγητής κ. Τριχόπουλος σε ομιλία του σε διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας.
Οπως διευκρίνισε ο κ. Τριχόπουλος, ενώ η επίπτωση των καρδιαγγειακών και λοιμωδών μειώνεται παγκοσμίως, δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο με τον καρκίνο, ο οποίος προσβάλει ένα στους τρεις ανθρώπους και αποδεικνύεται θανατηφόρος για έναν στους έξι.
Ο κ. Τριχόπουλος τέλος επεσήμανε ότι το κάπνισμα, διάφοροι ιοί και μικρόβια, έχει αποδειχτεί ότι ευθύνονται για την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, του ήπατος και του στομάχου και τόνισε ιδιαίτερα την χρησιμότητα της μαστογραφίας και του τεστ Παπανικολάου στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και της μήτρας.
Διαβάστε επίσης
- Δίαιτα: μια μεγάλη απόφαση
- Διατροφή και ημικρανία
- Υπερβολές στη δίαιτα
- Τα Ναι και τα Οχι στη διατροφή της εγκύου
- Η σωστή διατροφή του φοιτητή
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.