Το σύνδρομο της “επαγγελματικής εξάντλησης” έχει προσβάλει μεγάλη μερίδα νοσηλευτών που εργάζονται στα γαλλικά νοσοκομεία, ενώ ένα ποσοστό 18% με 45% του νοσηλευτικού προσωπικού πάσχει από διαταραχές, η θεραπεία των οποίων δεν καλύπτεται από την κοινωνική του ασφάλιση.
Οπως εξηγεί στην εφημερίδα “Λε Παριζιέν”, η κλινική ψυχολόγος κ. Αλίν Μοράντζ, οι νοσηλευτές που έχουν πληγεί περισσότερο από το σύνδρομο της επαγγελματικής εξάντλησης, φτάνουν στο σημείο να κακοποιούν τους αρρώστους, όπως για παράδειγμα, ηλικιωμένους που αρνούνται να φάνε.
Η κατάσταση αυτή στα γαλλικά νοσοκομεία ώθησε την Επικουρική Ασφάλιση των νοσηλευτών, να διανείμει έναν οδηγό για την αντιμετώπιση του άγχους εξαιτίας της φύσης της δουλειάς τους, ο οποίος περιλαμβάνει και ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την αποτροπή βιαιοτήτων προς τους ασθενείς, διευκρινίζεται σε δημοσίευμα.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι “οι καταστροφές” αυτής της νέας ασθένειας της εργασίας στο νοσοκομειακό περιβάλλον, η οποία πρωτοεντοπίστηκε στους Αμερικανούς, που οφείλονται στην τροποποίηση των συνθηκών εργασίας και στην αυξημένη απαίτηση για παραγωγικότητα, μπορούν να προκαλέσουν νέες αρρώστιες στους μισθωτούς.
“Τα καθήκοντά τους γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Σε κάποια στιγμή οι νοσηλευτές σπεύδουν να τα κάνουν όλα τρέχοντας, αισθάνονται ανήμποροι στη δουλειά”, επιβεβαιώνει η εμπειρογνώμονας, Νικόλ Ζακμίν.
Διαβάστε επίσης
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.