Η μουσική και ειδικά ο Μότσαρτ, φαίνεται ότι βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα μια συγκεκριμένη σονάτα, η Κ448, βρέθηκε ότι έχει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα στην κρίση της επιληψίας. Αυτά είναι τα συμπεράσματα έρευνας που διήυθηνε ο καθηγητής John Jenkins, μέλος του Βασιλικού Ιατρικού Ινστιτούτου στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο κ. Jenkins μιλάει για “δράση Μότσαρτ” στον εγκέφαλο, τονίζοντας ότι μετά από μακροχρόνια πειράματα σε πειραματόζωα και σε ανθρώπους, η ακρόαση ή η ενασχόληση για λίγα λεπτά με τη μουσική του μεγάλου συνθέτη, προκαλεί καλύτερη αντίληψη του χώρου, καλύτερη προσαρμοστικότητα, μεγαλύτερη μαθησιακή ικανότητα. Η σονάτα Κ448, μειώνει την ένταση των κρίσεων της επιληψίας, γεγονός που προσφέρει ελπίδες για τη θεραπεία της νόσου.
Κατά τον κ. Jenkins, ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί μια πολύ μεγάλη του περιοχή για την επεξεργασία της μουσικής. Μάλιστα, το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου είναι ειδικό στην επεξεργασία του ρυθμού και του τόνου και το δεξί τμήμα του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για τη μελωδία και τη χροιά.
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.