Ισπανοί ερευνητές επινόησαν μια τεχνική με την οποία μπορούν να ελέγξουν αν έχουν χορηγηθεί στα ζώα απαγορευμένες τροφές που περιέχουν κρεατάλευρα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “El Pais”. Ο Αντόνιο Ντελγάδο και ο Νικόλας Γκαρσία από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιστημονικών Ερευνών υιοθέτησαν την τεχνική που χρησιμοποιούν αρχαιολόγοι και παλαιοντολόγοι για να ανακαλύψουν τι έτρωγαν οι άνθρωποι και τα ζώα στις παλαιότερες εποχές.
Ο οργανισμός των ζώων που έχουν καταναλώσει ζωικές προτείνες περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ενός συγκεκριμένου ισοτόπου του αζώτου σε σχέση με τον οργανισμό των ζώων που καταναλώνουν φυτικές προτείνες. Το τεστ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζωντανά ή νεκρά ζώα.
Μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί στην Ισπανία 350 ζώα και τα αποτελέσμα έδειξαν πως το 20% των ζώων αυτών έχει καταναλώσει ζωικές τροφές με κρεατάλευρα παρά την απαγόρευση της χρήσης τους που ισχύει στην Ευρωπαική Ενωση από το 1994, επισημαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.
Διαβάστε επίσης
- Τεχνική ηλεκτροκαρδιογραφήματος χωρίς ηλεκτρόδια
- Η λαπαροσκοπική τεχνική ανοίγει νέους δρόμους στη χειρουργική
- Νέα τεχνική αποκατάστασης σοβαρών βλαβών στο γόνατο
- Πρωτοποριακή τεχνική κατά της καρδιακής ανεπάρκειας
- Νέα τεχνική ωτοπλαστικής
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.