Ο εμπλουτισμός της σοκολάτας με ασβέστιο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των λιπαρών οξέων που περιέχει και κατά συνέπεια να μειώσει την ενέργεια που προσφέρει η σοκολάτα. Αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες από το κέντρο Νestec, στη Λωζάννη, το οποίο είναι το ερευνητικό κέντρο της Nestle στην Ελβετία. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού, American Journal of Clinical Nutrition.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ο εμπλουτισμός της σοκολάτας με ασβέστιο, κατά 0.9%, μείωσε τη απορρόφηση του βούτυρου του κακάο κατά 13% ενώ παράλληλα διπλασίασε την αποβολή του λίπους. Η αποβολή του λίπους ήταν κυρίως από 2 κορεσμένα λιπαρά οξέα, το παλμιτικό και το στεαρικό οξύ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η ενέργεια που δίνει η σοκολάτα κατά 10% περίπου. Ο εμπλουτισμός της σοκολάτας με ανθρακικό ασβέστιο κατά 2.25% δεν είχε καμία επίδραση στη γεύση της σοκολάτας και παράλληλε έδειξε να μειώνει τα επίπεδα των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας LDL (κακή χοληστερόλη).
Διαβάστε επίσης
- Η σημασία του ασβεστίου για τον οργανισμό μας
- Το σκόρδο και οι θεραπευτικές του ιδιότητες
- Θα ζούμε περισσότερο από 100 χρόνια
- Λιγότερες θερμίδες και μεσογειακή δίαιτα προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου
- Λιγότερες πρωτεΐνες και αλάτι μειώνουν τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.