Η χρωστική ουσία κουρκούμη (turmeric), ή αλλιώς κάρυ, που χρησιμοποιείται σε πολλά ινδικά εδέσματα κρέατος και ψαριού, περιέχει ένα συστατικό που βοηθάει στην αντιμετώπιση του καρκίνου των εντέρων, σύμφωνα με μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παρασκευή φαρμάκων με βάση τα φυτά. Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας απο το συστατικό θεωρείται ότι ανακόπτει την παραγωγή κυκλο-οξυγενάσης 2(cyclo-oxygenase 2), ενός ενζύμου που εντοπίζεται σε ορισμένες μορφές καρκίνου.
Ωστόσο όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Ντέϊλι Τέλεγραφ’, για να συμβούν τα ανωτέρω απαιτείται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κάρι. Ο κ. Ρίτσαρντ Ντίξεϊ, διευθυντής της εταιρείας ‘Phytopharm’, δήλωσε πως από κλινικές εξετάσεις αποδείχθηκε ότι συμπληρώματα τροφών βασιζόμενα στην ουσία κουρκούμη μπορεί να ανακόψουν την παραγωγή του ενζύμου. Σημειωτέον ότι περίπου 17.000 άνθρωποι πεθαίνουν απο καρκίνο των εντέρων κάθε χρόνο στην Βρετανία και η ασθένεια αυτή έχει καταστεί η δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτων απο καρκίνο στην χώρα.
Διαβάστε επίσης
- ΔΡΑΣΗ: άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους μέσα στο κολαστήριο των ελληνικών φυλακών
- Ας μιλήσουμε για τον καρκίνο του μαστού
- Εκατοντάδες ζωές έχουν σωθεί χάρη στη δράση του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.
- Το φυλλικό οξύ προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου
- Ο χρόνος έκθεσης στον ήλιο παράγοντας κινδύνου για καρκίνο
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.