Τα παιδιά τα οποία βλέπουν τηλεόραση κατά τη διάρκεια των γευμάτων τους, καταναλώνουν λιγότερα φρούτα και λαχανικά και περισσότερα φαγητά τύπου σνακ, πίτσες και αναψυκτικά. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα του τμήματος διατροφής του Tufts University στις ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού Pediatrics της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής. Η έρευνα η οποία μελέτησε 91 οικογένειες στην Ουάσινγτον βρήκε ότι οι μισές από αυτές βλέπουν τηλεόραση κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
Τα παιδιά από τις οικογένειες με υψηλή τηλεθέαση προσελάμβαναν χαμηλότερο ποσοστό ενέργειας από υδατάνθρακες ενώ κατανάλωναν διπλάσια ποσότητα καφεϊνης (κυρίως από αναψυκτικά) σε σχέση με τα παιδιά με χαμηλή τηλεθέαση. Επίσης η έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των ωρών που εργάζονται οι μητέρες εκτός σπιτιού και των ωρών τηλεθέασης, αλλά υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του μορφωτικού επιπέδου των γονέων και των ωρών τηλεθέασης. Επίσης οι γονείς είναι εκείνοι οι οποίοι ουσιαστικά θα πρέπει να αποτελούν πρότυπο για την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
Διαβάστε επίσης
- Η τηλεόραση… παχαίνει τα παιδιά;
- Παιδική παχυσαρκία: αυξάνει επικίνδυνα
- Καλημέρα από τον ΚΥΡ στο διαδίκτυο!
- To μαχαίρι ή το χέρι που το κρατά;
- Υγιεινή διαβίωση στο σπίτι
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.