Τα επίπεδα διοξινών στο μητρικό γάλα αυξάνουν με την κατανάλωση λίπους. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που έγινε σε 487 θηλάζουσες μητέρες στην Ιαπωνία, από το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας από το 1997 εώς το 1998. Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες οι οποίες κατανάλωναν τρόφιμα πλούσια σε λίπος όπως, σαρδέλλες, χέλι, ζαμπόν, αγελαδινό γάλα, σε μεγαλύτερη συχνότητα, είχαν αυξημένα επίπεδα διοξίνης στο μητρικό γάλα.
Η έρευνα δεν έδειξε συσχέτιση μεταξύ του καπνίσματος και των επιπέδων διοξίνης στο μητρικό γάλα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα διοξίνης είναι υψηλότερα στο μητρικό γάλα των γυναικών που κατοικούν κοντά σε μονάδες αποτέφρωσης απορριμάτων.Οι διοξίνες είναι βιομηχανικά παραπροϊόντα, τα οποία παράγονται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων καθώς και την αποτέφρωση απορριμάτων και αποτελούν ισχυρότατα δηλητήρια με πολλές και διαφορετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Πιο επικίνδυνη απ΄όλες βέβαια είναι η αποδεδειγμένη καρκινογόνος δράση των ουσιών αυτών.
Διαβάστε επίσης
- Το μητρικό γάλα αυξάνει το IQ των παιδιών
- Διπλή αντιοξειδωτική προστασία από το μητρικό γάλα
- Πρωτεΐνη – ασπίδα στο μητρικό γάλα
- Ουράνιο και διοξίνες: τι προτείνει η Ολιστική Ιατρική
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.