Nέα μαργαρίνη, που μειώνει τη χοληστερόλη χάρη στο δραστικό συστατικό της, τις φυτικές στερόλες, παρασκεύασε η Ελαΐς ΑΕ (θυγατρική της Unilever), όπως ανακοίνωσε σε σχετική συνέντευξη τύπου. Η εταιρία στοχεύει σε μερίδιο αγοράς 15-20% για το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν υψηλή χοληστερόλη, ηλικίας άνω των 40-45 ετών. Η νέα μαργαρίνη, όπως υποστήριξε η υπεύθυνη τμήματος διατροφής της Ελαΐς κ.Μίνα Βαλαβάνη, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της “κακής” χοληστερόλης LDL κατά 10-15% σε μόλις τρεις εβδομάδες.
Το προϊόν αυτό κυκλοφορεί ήδη με επιτυχία στην Αμερική, τη Νέα
Ζηλανδία και σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει λάβει την έγκριση της
Επιστημονικής Επιτροπής Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης έχει
λάβει την ανεξάρτητη πιστοποίηση του Οργανισμού Τροφίμων και
Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), την συγκατάθεση του Κώδικα Τροφίμων (Food
Standard Code) της Αυστραλίας, την έγκριση του αρμόδιου φορέα της
Ελβετίας και της Βραζιλίας.
Η Unilever (η οποία διαθέτει πέντε κέντρα ερευνών σε Κίνα, Ινδία,
ΗΠΑ και δύο στην Ευρώπη) σύμφωνα με τον Dr.Fady Ntanios,
διατροφολόγο στο τμήμα λιπιδίων του Unilever Health Institute, έχει
στρέψει τις έρευνές της σε προϊόντα ειδικών κατηγοριών καταναλωτών,
τα οποία συμβάλλουν στις υψηλές διατροφικές τους απαιτήσεις και την
υγεία τους.
Διαβάστε επίσης
- Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης σχετίζονται με εμφάνιση Αλτσχάιμερ
- Θαλασσινά για μείωση της χοληστερόλης
- Το πρώτο θύμα στην Ελλάδα από φάρμακο κατά της χοληστερόλης
- Λιγότερο λίπος και θερμίδες για μείωση της χοληστερόλης
- Η προπόνηση με βάρη βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.