Μία αντιοξειδωτική ουσία στην μπύρα είναι εξαιρετικά δραστική, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον. Ας σημειωθεί οτι οι αντιοξειδωτικές ουσίες παίζουν σημαντικό ρόλο κατα της αθηροσκλύρηνσης, του καρκίνου, της νόσου του Parkinson και της νόσου Alzheimer και γενικά κατά της γήρανσης.
Ο Dr. Donald R. Buhler και οι συνεργάτες του διενεργώντας μία μόριο προς μόριο ανάλυση των συστατικών της μπύρας ανίχνευσαν την ουσία xanthohumol, η οποία είναι πιό δραστική ουσία απο την α-τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε). Ο συνδυασμός αυτών των δύο ουσιών έχει συνεργική αντιοξειδωτική δράση.
Ωστόσο οι ερευνητές σε δημοσίευση τους στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Journal of Agricultural and Food Chemistry σημειώνουν οτι το ποσό της xanthohumol που περιέχεται σε ένα ποτήρι μπύρα είναι ελάχιστο και συνιστούν την παράλληλη λήψη και άλλων αντιοξειδωτικών ουσίων.
Διαβάστε επίσης
- Πόσο παχαίνουν τα ποτά;
- Χρήσιμα μικρόβια
- Καρδιοπροστασία με… μπύρα
- Είναι εφικτή η θεραπεία των αλλεργιών;
- Δεν είναι όλα τα δημητριακά πρωινού ίδια
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.