Η δεύτερη κατηγορία των θρεπτικών συστατικών περιλαμβάνει τα μη θερμιδογόνα συστατικά της διατροφής, τα συστατικά εκείνα δηλαδή τα οποία δεν αποδίδουν ενέργεια. Ονομάζονται σα μία κατηγορία μικροδιατροφικά συστατικά και περιλαμβάνουν τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά.
Διαβάστε επίσης
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Σπούδασε Διατροφή στο Πανεπιστήμιο Newcastle της Αγγλίας, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1997. Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Ασκεί τη Διαιτολογία στην Αθήνα.