Vata
Οι Vata ιδιοσυγκρασίες δεν μπορούν να έχουν ένα σταθερό τρόπο ζωής. Δεν έχουν συγκεκριμένες συνήθειες στη ζωή τους, ούτε μπορούν να ασχοληθούν συνέχεια με κάποιο hobby. Γρήγορα κουράζονται με κάτι και το αλλάζουν με κάτι καινούργιο που τους τραβάει την προσοχή, έως ότου κάτι άλλο τους αποσπάσει και πάλι.
Δεν μπορούν να ελέγχουν τα οικονομικά τους, κερδίζουν εύκολα χρήματα, τα οποία όμως και πάλι εύκολα θα τα ξοδέψουν. Συνήθως αγοράζουν πράγματα που δεν τα πολυχρειάζονται και θεωρούν ότι το “χρήμα πρέπει να ανακυκλώνεται και να κυκλοφορεί”.
Στις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι τα άτομα που θα πάνε μία εβδομάδα σε κάποιο νησί, μία άλλη σε ένα δεύτερο νησί, και μία τρίτη σε κάποια άλλη παραλία. Δεν αντέχουν να μείνουν για ένα μήνα σε κάποιο μέρος για διακοπές και εξάπαντως θέλουν παραλία με ήλιο και ζέστη για να νιώθουν καλά.
Pitta
Τα πύρινα άτομα είναι καλά οργανωμένα στη ζωή τους, τα πάντα εξελίσσονται βάσει κάποιου καλά προγραμματισμένου σχεδίου. Θα έχουν συγκεκριμένες συνήθειες και hobbies, που θα τα αλλάζουν όμως εάν πλέον δεν τους είναι χρήσιμα.
Τα χρήματα τα ξοδεύουν με μέτρο και μετά από πολύ υπολογισμό. Τους αρέσει όμως η πολυτέλεια και στις (καλά προγραμματισμένες) διακοπές τους, θα ζητήσουν κάποιο καλό ξενοδοχείο με κλιματισμό γιατι δεν αντέχουν τη ζέστη του καλοκαιριού, ή – ακόμη καλύτερα – θα πάνε διακοπές σε κάποιο δροσερό βουνό.
Kapha
Τα υδάτινα άτομα έχουν πολλές συνήθειες στις οποίες κολλάνε για χρόνια. Είναι τα χαρακτηριστικά άτομα τα οποία επί τριάντα χρόνια πηγαίνουν στο ίδιο καφενείο και κάθονται στην ίδια καρέκλα παραγγέλνοντας πάντα τον ίδιο καφέ, χωρίς τίποτα από όλα αυτά να τους ενοχλεί.
Έχουν τάση να μαζεύουν χρήματα “για τις δύσκολες ημέρες” και ξοδεύουν μόνο για ότι χρειάζεται πραγματικά. Εύκολα μπορεί να ζούν μία μίζερη ζωή, χωρίς αυτό να τους ενοχλεί, και χαίρονται όταν βλεπουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να ανεβαίνει.
Διακοπές το καλοκάιρι θα πάνε στο ίδιο – παραθαλάσσιο αλλά όχι πολύ υγρό μέρος – που πηγαίνουν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, με την ίδια ακριβώς παρέα και θα περάσουν πολύ καλά, κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα όπως και τις άλλες χρονιές. Στο ξενοδοχείο θα προσπαθήσουν να έχουν το ίδιο, εί δυνατόν, δωμάτιο, το οποίο έχουν συνηθίσει και δύσκολα το αλλάζουν.
Διαβάστε επίσης
- Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη Νευρολογία – Ψυχιατρική στην Ελλάδα και την Αγγλία (216 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Institute of Psychiatry, The Royal Bethlem and Maudsley Hospitals στο Λονδίνο).
- Ακολούθησε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά σεμινάρια σχετικά με την Ομοιοπαθητική Ιατρική στην Αθήνα, στην Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (http://www.homeopathy.gr) και το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και στη συνέχεια στην Αγγλία, στην British Faculty of Homeopathy και στο Royal London Homeopathic Hospital (http://www.trusthomeopathy.org) και (https://facultyofhomeopathy.org)
- Στη συνέχεια ακολούθησε το Αγιουρβεδικό Ολιστικό Ιατρικό σύστημα συνδυάζοντας αρμονικά τη συμβατική ιατρική με τις συμπληρωματικές και εναλλακτικές προσεγγίσεις στα θέματα υγείας, ασθένειας και θεραπείας.
- Το παράλληλο ενδιαφέρον του για την υψηλή τεχνολογία αιχμής και της εφαρμογές της στην Ιατρική, τον οδήγησε στην εξειδίκευση στη χρήση των Θεραπευτικών Laser (Low Level Laser Therapy) στο νοσοκομείο Guys Hospital του Λονδίνου. Εισήγαγε τις πρώτες μονάδες Θεραπευτικών Laser στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον ιδιωτικό τομέα και από το 1989 είναι Διευθυντής της Μονάδας Θεραπευτικών Laser του Laser Center Αθηνών (http://www.lasercenter.gr). Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικών Εφαρμογών Laser (Greek Medical Laser Association), συνεχώς από το 1992.
- Παράλληλα με αρθρογραφία στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο σχετικά με την Ολιστική προσέγγιση στην Ιατρική, έχει εκδώσει τρία βιβλία για το Αγιουρβεδικό Ιατρικό Σύστημα:
- Αγιουρβέδα: Εισαγωγή, 1986
- Αγιουρβέδα: Η Επιστήμη της Ζωής, Εγχειρίδιο 1 – Θεωρία, 1996 (νέα έκδοση 2007)
- Αγιουρβέδα: Η Επιστήμη της Ζωής, Εγχειρίδιο 2 – Πράξη, 1998 (νέα έκδοση 2017)
- Από το 1992 διδάσκει το Αγιουρβεδικό Σύστημα στο Natural Health Sciences στην Αθήνα (http://www.nhs.gr), με ειδικά σεμινάρια για ιατρούς, θεραπευτές αλλά και ενημερωτικά σεμινάρια για το ευρύ κοινό. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή σχετικά συνέδρια. Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Ayurveda.
- Επιστημονικός διευθυντής της Online Ιατρικής Εγκυκλοπαίδειας στους τομείς της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και του Αγιουρβεδικού συστήματος (http://www.care.gr) και του Ελληνικού site Ayurveda (http://www.ayurveda.gr).
- Ιατρείο: Λ. Συγγρού 217, 17121, Νέα Σμύρνη, Τηλ. 210 9347065, Fax 210 9332161, Email: andrew21@otenet.gr
- Laser Center: Ξάνθου 3 και Ποσειδώνος, 16674, Γλυφάδα, Τηλ. 210 8983123, 210 8983380, Fax 210 8983615 / URL: www.lasercenter.gr