Ένα ομαδικό δημιουργικό παιχνίδι για καιρούς πανδημίας
Ανταποκρινόμενη στο δεύτερο lockdown, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Eyes of Light υλοποιεί το δεύτερο κύκλο της συμμετοχικής ψηφιακής δράσης Φωτογραφίζω στο Σπίτι – Indoors Photo Challenge. Η δράση προσφέρει τη δυνατότητα να απασχοληθούμε δημιουργικά, να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τις δύσκολες συνθήκες και να επικοινωνήσουμε μέσα από τη φωτογραφία. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν, ατομικά ή ιδανικά και μαζί με την οικογένεια, μπαίνοντας στην ομάδα Facebook Φίλοι του Eyes of Light.
Συγκεκριμένα, για όσο κρατάει ο περιορισμός κυκλοφορίας στη χώρα μας, κάθε Πέμπτη και Κυριακή μια φωτογραφία (challenge) ενός σύγχρονου ή προγενέστερου καταξιωμένου φωτογράφου, καλεί το κοινό να απαντήσει δημιουργικά, με δικές του φωτογραφίες. Το θέμα των αρχικών φωτογραφιών ποικίλλει, επικεντρώνεται ωστόσο σε σκηνές που μπορούν να αναπαραχθούν με διάφορους τρόπους και με απλά μέσα, τα οποία ο καθένας μπορεί να βρει στο σπίτι. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων κοινοποιούνται στην ομάδα, δίνοντας ευκαιρία για αλληλεπίδραση και διάλογο.
Όπως έδειξε ο προηγούμενος κύκλος, η διαδικασία της φωτογράφισης και το μοίρασμα στην ομάδα μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά για την ψυχολογία μας, ειδικά στις παρούσες συνθήκες. Το ψηφιακό αυτό παιχνίδι αγκαλιάστηκε από τον κόσμο στον 1ο του κύκλο, κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown. Ο θετικός αντίκτυπός του αποτυπώθηκε με τη δημιουργία 215 ξεχωριστών φωτογραφιών από το κοινό, ως απάντηση σε 14 challenges μέσα σε 7 εβδομάδες.
Συμμετοχή
Για να συμμετέχετε, μπορείτε να μπείτε στην ομάδα: www.facebook.com/groups/EyesOfLight.friends
Ο μη κερδοσκοπικούς οργανισμός Eyes of Light έχει όραμα μια κοινωνία, όπου όλοι οι άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες θα βρίσκουν ανακούφιση κι ενθάρρυνση μέσα από την τέχνη. Ο φορέας είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που ειδικεύεται στη χρήση της θεραπευτικής φωτογραφίας, ενώ σχεδιάζει καλλιτεχνικές δράσεις ευαισθητοποίησης, καθώς και εικαστικά προγράμματα σε χώρους νοσηλείας.
Αποστολή του είναι: α) να βελτιώσει τη συναισθηματική ευημερία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με καρκίνο και άλλα σοβαρά νοσήματα, β) να μειώσει το φόβο και τα αρνητικά στερεότυπα που συνδέονται με την ασθένεια, και γ) να καλλιεργήσει την εξωστρέφεια και την κοινωνική συνοχή μεταξύ ασθενών και μη.