Τα αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, που βρίσκονται στα φρούτα, φαίνεται ότι προστατεύουν τον οργανισμό από την ανάπτυξη πολλών μορφών καρκίνου.
Η απάντηση είναι ένα δροσιστικό μιλκ-σέικ το οποίο συνδυάζει χυμούς φρούτων που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και ημίπαχο ή άπαχο γάλα.
Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό ποτό, πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και χαμηλό σε λίπη. Παράλληλα δεν χρειάζεται να ψάχνετε όλα τα φρούτα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Αναμίξτε λοιπόν χυμό από δαμάσκηνα, σταφύλια, φράουλες, αλλά και ένα ποτήρι γάλα. Βάλτε τα στο μπλέντερ, προσθέστε πάγο και απολαύστε το.
Εναλλακτική λύση αποτελεί και το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών που περιέχει χυμό ή και ολόκληρα τα φρούτα.
Διαβάστε επίσης
- Μεσογειακή διατροφή
- Φαγητό εστιατορίου χαμηλό σε λιπαρά; Γιατί όχι!
- Ελεύθερες οξειδωτικές ρίζες: ο μεγάλος σαμποτέρ
- Πρωϊνό. Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας
- Ούλα και βιταμίνη C
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Ειδικεύτηκα στην Παθολογία στο Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”. Για περισσότερο από 15 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την Πληροφορική και ειδικότερα με τις εφαρμογές Internet. Έχω ιδρύσει την Εταιρία MediSign (ανάπτυξη web εφαρμογών για το χώρο της Υγείας). Το Care είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της.