Τα τρόφιμα στο σπίτι πρέπει να αποθηκεύονται σε ξεχωριστό ντουλάπι, υπό κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Είναι πολύ σημαντικό στο ντουλάπι τροφίμων να υπάρχει δροσερό και ξηρό περιβάλλον. Η θερμοκρασία δε θα πρέπει να ξεπερνα τους 20 βαθμούς Κελσίου. Μη διατηρείτε τρόφιμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα κι αν είναι κονσερβοποιημένα.
Οι κονσέρβες δεν πρέπει να είναι ‘χτυπημένες’.
Τα ζυμαρικά, τα όσπρια και το αλέυρι, όταν ανοίγεται η συσκευασία τους, πρέπει να φυλάσσονται σε σκεύη τα οποία κλείνουν αεροστεγώς. Ετσι διατηρούνται καλύτερα και παράλληλα προφυλάσσονται από την υγρασία, τις οσμές, αλλά και τα ανεπιθύμητα ζωύφια.
Μην ξεχνάτε ότι στο ντουλάπι των τροφίμων δεν πρέπει να αποθηκεύετε καθαριστικά, ή αλλα χημικά.
Διαβάστε επίσης
- Τροφικές αλλεργίες
- Διαβάζετε τι τρώτε
- Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: “για το καλό μου” ή μήπως όχι;
- 10 εταιρείες κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων που αγοράζουμε
- Λειτουργικά τρόφιμα. Τα τρόφιμα του μέλλοντος;
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Ειδικεύτηκα στην Παθολογία στο Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”. Για περισσότερο από 15 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την Πληροφορική και ειδικότερα με τις εφαρμογές Internet. Έχω ιδρύσει την Εταιρία MediSign (ανάπτυξη web εφαρμογών για το χώρο της Υγείας). Το Care είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της.