Στην χώρα της ελαίας και της φαιδράς πορτοκαλέας, κάθε είδηση σχετικά με τα προιόντα αυτά λογικά δεν πρέπει να θεωρείται είδηση. Την σημερινή εποχή όμως που η Μεσογειακή δίαιτα αντικαταστάθηκε και σε αυτή τη χώρα με το έτοιμο φαγητό τα προφανή γίνονται και πάλι ειδήσεις.
Τα πολυακόρεστα φυτικά λίπη, εκτός των άλλων, σε μία δίαιτα που τα περιέχει σε αφθονία ρίχνουν την πίεση. Χαρακτηριστικά παρατηρήθηκε οτι οι υπερτασικοί που κατανάλωναν στην διαίτα τους πολυακόρεστα φυτικά λίπη χρειαζόντουσαν πολύ μικρότερες δόσεις αντιυπερτασικών φαρμάκων για την ρύθμιση της.
Ας σημειωθεί οτι η κυριότερη πηγή πολυακόρεστων λιπών είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Διαβάστε επίσης
- Μεσογειακή διατροφή
- Φαγητό εστιατορίου χαμηλό σε λιπαρά; Γιατί όχι!
- Σκόρδο: υγιεινό και… δύσκολο
- Holter πιέσεως (24-ωρη καταγραφή της αρτηριακής πιέσεως). Πότε και γιατί.
- Σκόρδο: ένας παλιός, καλός φίλος
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση το 1995 στην Παθολογία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και εξειδίκευση το 1998 στην Λοιμωξιολογία στο University of California San Diego με συνεχή εκπαίδευση και υποτροφίες στην Γεωγραφική Ιατρική και τα Τροπικά Νοσήματα. Σήμερα κατέχει την θέση Διευθυντή στην Β Παθολογική Κλινική & Κλινική Λοιμώξεων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Είναι μέλος στην Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων.