Οι περιγραφές των φόνων με δηλητήριο, σε βιβλία της Αγκάθα Κρίστι είναι ιδιαίτερα λεπτομερείς και αληθοφανείς, σύμφωνα με την ανάλυση δύο επιστημόνων που μελέτησαν δύο περιπτώσεις δηλητηρίασης, σε αντίστοιχα βιβλία της πιο διάσημης συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων.
Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι περιγραφές της, μπορεί να συμπεριληφθούν και σε επιστημονικό εγχειρίδιο, καθώς σε μία περίπτωση δηλητηρίασης παιδιού το 1977, μία νοσοκόμα βοήθησε τους γιατρούς να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα καθώς τα είχε διαβάσει σε μυθιστόρημα της Βρετανίδας συγγραφέα.
Ο Δρ. Benno Riesselmann και ο καθηγητής Volkmar Schneider μελέτησαν προσεκτικά τις περιγραφές των δηλητηριάσεων στο βιβλίο “The Pale Horse” όπου αναφέρεται δηλητηρίαση από θάλιο και στο βιβλίο “Three Act Tragedy” όπου ο δολοφόνος χρησιμοποίησε νικοτίνη για να προκαλέσει δηλητηρίαση.
Ο Δρ. Riesselmann, ο οποίος είναι τοξικολόγος στο Ινστιτούτο Ιατρικής Νομικής στο Βερολίνο υποστηρίζει ότι οι περιγραφές της Αγκάθα Κρίστι είναι τόσο ακριβείς όσο και αυτές που θα περιείχε ένα επιστημονικό βιβλίο.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι γνώσεις της πιθανόν να προέρχονται από την εμπειρία που απέκτησε δουλεύοντας σε φαρμακείο στη Νοτιοδυτική Αγγλία, από το 1915 έως και το 1918.
Στα 66 αστυνομικά μυθιστορήματα που έχει γράψει η Αγκάθα Κρίστι, αναφέρονται περισσότερες από 40 περιπτώσεις δηλητηριάσεων, με πρώτη τη δηλητηρίαση που αναφέρεται στο “The Mysterious Affair at Styles”, που έγραψε το 1920, όπου και πρωτοεμφανίστηκε ο Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό.
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.