Τα αντισώματα της καμήλας, ενός θηλαστικού ιδιαίτερα ανθεκτικού τόσο στο σκληρό περιβάλλον της ερήμου, όσο και σε πολλές θανατηφόρες ασθένειες που οφείλονται σε ιούς, πρότειναν επιστήμονες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπο για την κατασκευή νέων φαρμάκων κατά διαφόρων λοιμώξεων.
Η καμήλα προκειμένου να επιβιώσει στο αφιλόξενο περιβάλλον της ερήμου έχει αναπτύξει διάφορους μηχανισμούς. Εχει την δυνατότητα να αποθηκεύει νερό στο κυκλοφορικό της σύστημα, αποφεύγοντας έτσι την αφυδάτωση, λίπος στη καμπούρα της, που της εξασφαλίζει τη δυνατότητα να παραμένει για μεγάλα διαστήματα χωρίς τροφή, ενώ το γάλα της διατηρείται φρέσκο για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι της αγελάδας.
Επιπλέον το ανοσοποιητικό της σύστημα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, προστατεύοντάς την από πολλές ασθένειες που πλήττουν τα άλλα θηλαστικά. Τα αντισώματά της χαρακτηρίζονται από την απλότητα της δομής και το μικρό τους μέγεθος, γεγονός που διευκολύνει την διείσδυσή τους στους ιστούς, αλλά επιτρέπει και την εύκολη παρασκευή τους στο εργαστήριο.
Τα χαρακτηριστικά αυτά των αντισωμάτων της, πιστεύουν οι ειδικοί, ότι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων, σύμφωνα με το άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό The Biologist του British Institute of Biology’s.
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.