Η έκτρωση φαίνεται ότι αποτελεί το πιο διαδεδομένο μέτρο αντισύλληψης στην Ελλάδα, καθώς κάθε χρόνο γίνονται 200.000 εκτρώσεις, αριθμός διπλάσιος από αυτόν των γεννήσεων. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι οι Ελληνίδες επισκέπτονται για πρώτη φορά το γυναικολόγο τους σε ηλικία 25 ετών και αυτό εξ΄αιτίας κάποιου γυναικολογικού προβλήματος ή μίας εγκυμοσύνης.
Για τις μεθόδους αντισύλληψης φαίνεται να προτιμούν να ενημερώνονται από τις φίλες τους ή από περιοδικά και συνήθως θεωρούν ότι ο άνδρας πρέπει να έχει την πρωτοβουλία σε αυτό το θέμα.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Κοινωνικης και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) που έγινε σε συνεργασία με τη Metron Analysis, στην οποία μέρος 1500 άτομα ηλικίας 16 έως 46 ετών και τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου από τον επικ. Καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής κ. Γ. Τούντα και τον αναπληρωτή καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας κ. Β. Ταρλατζή.
Οπως επεσήμαναν οι ομιλητές, μια στις τέσσερις γυναίκες που ρωτήθηκαν για το θέμα της αντισύλληψης, απάντησαν ότι έμειναν έγκυες παρότι δεν το επιθυμούσαν, ενώ αν και επτά στους δέκα Ελληνες και Ελληνίδες εκτιμούν ότι είναι πλήρως ενημερωμένοι σε θέματα αντισύλληψης. οκτώ στους δέκα άνδρες και επτά στις δέκα γυναίκες δεν είναι σίγουροι για το ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες του γυναικείου κύκλου.
Το ΙΚΠΙ συνεχίζοντας το έργο της ενημερώσεις και ευαισθητοποίησης του κοινού που έχει ξεκινήσει από το 1990 αναλαμβάνει εκστρατεία πανελλαδικής εμβέλειας για την ενημέρωση των νέων σε θέματα σεξουαλικής αγωγής, αντισύλληψης και οικογενειακού προγραμματισμού.
Διαβάστε επίσης
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.