Τέσσερις χιλιάδες Γερμανοί κάθε εβδομάδα αφαιρούν το κρέας από τη διατροφή τους και στρέφονται προς τη χορτοφαγία, καθώς χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο βοδινό και χοιρινό κρέας, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Forsa που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα
Τα συμπεράσματα της έρευνας που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ερωτηθέντων στη Γερμανία αντανακλούν μια πολύ μεγάλη στροφή στις διατροφικές συνήθειες μιας χώρας που είχε ταυτιστεί γαστρονομικά με σπεσιαλιτέ όπως ξεροτηγανισμένα λουκάνικα, ψητό κότσι χοιρινού, βραστά χοιρινά ποδαράκια συνοδευμένα με λάχανο τουρσί και είδη μπουλέτας.
Οι ερευνητές του Forsa τονίζουν ότι το σημείο στροφής παρατηρήθηκε αμέσως μετά από τη γνωστοποίηση των πρώτων κρουσμάτων της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών και των σκανδάλων περί χαλασμένου χοιρινού στη Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο.
Η τάση αυτή δείχνει επιπλέον μια ολοένα αυξανόμενη επαγρύπνηση και φόβο για νόσους όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες, που επίσης έχουν σχέση με τη διατροφή, στη Γερμανία του 21ου αιώνα, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Διαβάστε επίσης
- Είναι συμβατή η χορτοφαγία με την εγκυμοσύνη;
- Χορτοφαγία, η πράσινη επιλογή
- Η χορτοφαγία προστατεύει και από τον καρκίνου του μαστού
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.