Η βελτίωση της διατροφής των λαών των αναπτυσσόμενων χωρών μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ από την έδρα του στη Ρώμη.
“Οι επιπτώσεις της διατροφής στην παραγωγικότητα, στην υγεία και την εκπαίδευση φαίνονται στη συνολική οικονομική ανάπτυξη”, τονίζεται στην ετήσια έκθεση του FAO.
Η αύξηση της λήψης θερμίδων στις 2.770 κατ’άτομο στις χώρες όπου τα επίπεδα είναι χαμηλότερα μπορεί να αυξήσει το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των χωρών αυτών κατά 1,5% το χρόνο, αναφέρεται στην έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα δύο μήνες πριν από την Παγκόσμια Σύνοδο για τη Διατροφή, στην οποία θα συμμετέχουν ηγέτες και αξιωματούχοι χωρών όλου του κόσμου, καθώς και κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου, που θα πραγματοποιηθεί στην ιταλική πρωτεύουσα, οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να βρούν τρόπους ώστε να μειωθεί, μέχρι το 2015, ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν από περίπου 800 εκατομμύρια που είναι σήμερα στο μισό.
Διαβάστε επίσης
- Δίαιτα: μια μεγάλη απόφαση
- Διατροφή και ημικρανία
- Υπερβολές στη δίαιτα
- Τα Ναι και τα Οχι στη διατροφή της εγκύου
- Η σωστή διατροφή του φοιτητή
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.