Το ΙΝΚΑ θα πολεμήσει με κάθε τρόπο την επανεμφάνιση ταξικών χαρακτηριστικών στη διατροφή, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), κ. Χαράλαμπος Κουρής. Ο κ. Κουρής επισήμανε επίσης τα προβήματα στο σύστημα εποπτείας της αγοράς, καθώς μειώνονται οι παραπομπές νοθευτών στη δικαιοσύνη και αυξάνονται συνεχώς τα ακατάλληλα τρόφιμα.
Εθνικά προϊόντα, όπως η φέτα και το λάδι απαξιώνονται συνεχώς λόγω της νοθείας και η διατροφή αποκτά ξανά ταξικά χαρακτηριστικά λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών, υπογράμμισε το ΙΝΚΑ.
Ο κ. Κουρής επισήμανε ότι το 43% των πολιτών που θέλουν να πληροφορηθούν για την ασφάλεια των τροφίμων εμπιστεύεται το ΙΝΚΑ, σε αντίθεση με τους παραγωγούς και την κυβέρνηση που συγκεντρώνουν το 19% της εμπιστοσύνης των καταναλωτών για το ίδιο θέμα, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε επίσης
- Δίαιτα: μια μεγάλη απόφαση
- Διατροφή και ημικρανία
- Υπερβολές στη δίαιτα
- Τα Ναι και τα Οχι στη διατροφή της εγκύου
- Η σωστή διατροφή του φοιτητή
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.