Η κατανάλωση μικρότερης ποσότητας διατροφικού λίπους, έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη καύση θερμίδων και τη λιγότερη αποθήκευση σωματικού λίπους. Αυτό έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Βερόνα στην Ιταλία και δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Η έρευνα η οποία έγινε σε νεαρά κορίτσια έδειξε ότι στην κάυση των θερμίδων και την αποθήκευση του λίπους δεν παίζει ρόλο μόνο το πόσες θερμίδες προσλαμβάνουμε αλλά και το από που προέρχονται οι θερμίδες αυτές. Μάλιστα από την έρευνα φαίνεται ότι οι πρωτεϊνες δε συσχετίζονται.
Η έρευνα αυτή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην έρευνα για την πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και ιδίως της παιδικής παχυσαρκίας. Ο περιορισμός των τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους. Ενώ οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αύξηση του σωματικού βάρους προκαλείται απλά από τις πλεονάζουσες θερμίδες τις οποίες προσλαμβάνουμε, υπάρχει και η άποψη ότι όλες οι θερμίδες δεν είναι ισοδύναμες, και ότι οι θερμίδες που προέρχονται από τα λιπίδια μπορεί να έχουν διαφορετική δράση από αυτές που προέρχονται από τους υδατάνθρακες ή τις πρωτεΐνες.
Διαβάστε επίσης
- Φρούτα και λαχανικά για λιγότερα καρδιαγγειακά
- Νέα γενιά οδηγών για λιγότερα ατυχήματα
- Ενα τριαντάφυλλο για λιγότερο πόνο
- Λιγότερα τροχαία ατυχήματα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
- Κοινοί bar codes σε φάρμακα και ασθενείς για λιγότερα λάθη
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.