Η μείωση του διατροφικού λίπους, όταν συνδυάζεται με μείωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας, έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες από το τμήμα διαιτολογίας και ανθρώπινης διατροφής του πανεπιστημίου McGill University, στον Καναδά. Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση, τεσσάρων διαφορετικών τύπων δίαιτας, στη μείωση της χοληστερόλης. Δίαιτα με κανονικές ποσότητες λίπους και ενέργειας, δίαιτα με μειωμένο λίπος και κανονική ενέργεια, δίαιτα με μειωμένο λίπος και μειωμένη ενέργεια και τέλος δίαιτα με κανονικό λίπος αλλά μειωμένη ενέργεια.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το καλύτερο αποτέλεσμα στη μείωση της χοληστερόλης είχε η μείωση του διατροφικού λίπους σε συνδυασμό με δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Μάλιστα η δίαιτα με χαμηλές θερμίδες και κανονική ποσότητα λίπους είχε καλύτερα αποτελέσματα από τη δίαιτα μειωμένου λίπους και κανονικής ενέργειας. Αυτό δείχνει ότι στη μείωση της χοληστερόλης συμβάλλει και η μείωση του σωματικού βάρους, η οποία επιτυγχάνεται με τη μείωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο τεύχος Φεβρουαρίου του επιστημονικού περιοδικού για τη διατροφή, American Journal of Clinical Nutrition.
Διαβάστε επίσης
- Διαλέγοντας παγωτό
- Οι τροφές που μας χορταίνουν περισσότερο
- Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις θερμίδες
- Μελομακάρονα εναντίον κουραμπιέδων
- Πόσο παχαίνουν τα ποτά;
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.