Το “Spanish Flicge D5” και το “Stud 100” στις τρείς μορφές που κυκλοφορεί, δισκία, κρέμα και σπρέι είναι τα δύο επικίνδυνα σκευάσματα που κατονόμασε ο ΕΟΦ. Σε έρευνα που έκανε το Care τα εντόπισε στις ιστοσελίδες sex shops στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά, ενώ σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΕΟΦ τα αφροδισιακά αυτά δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας, είναι αμφίβολης σύνθεσης, προέλευσης και δράσης και μπορεί να είναι επικίνδυνα, δεδομένης της ανεξέλεγκτης χρήσης τους και της πιθανότητας να συνυπάρχουν και άλλες οργανικές δυσλειτουργίες, που δεν έχουν διαγνωσθεί και οι οποίες επιδεινώνονται με την χορήγηση “διεγερτικών σκευασμάτων”.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη ελέγχου κυκλοφορίας σκευασμάτων του ΕΟΦ κ. Βεκρή, μας τόνισε εκτός από την σημασία του προβλήματος και ότι ο ΕΟΦ διενεργεί σχετικούς ελέγχους, δειγματοληψίες, εργαστηριακές αναλύσεις και προχωρεί σε κατασχέσεις των επικίνδυνων προϊόντων. Σε ερώτηση που κάναμε και αφορούσε τον τρόπο εισαγωγής τους στην Ελλάδα, η κ. Βεκρή μας ανέφερε ότι ό ΕΟΦ δεν έχει την δυνατότητα παρέμβασης στην παράνομη εισαγωγή τους, αν και συνεργάζεται με το Τελωνείο όταν υπάρχει κάποιο ύποπτο σκεύασμα. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι τα προϊόντα που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν περνούν από την διαδικασία των Τελωνείων.
Σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα σκευάσματα που κατονομάζει ο ΕΟΦ, τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία, είναι χαρακτηριστικό ότι παρ΄όλο τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται ακόμη στις εικονικές βιτρίνες πραγματικών μαγαζιών, ενώ για ένα συγκεκριμένο σκεύασμα παρ΄όλο που υπήρχε το περασμένο Σάββατο, σήμερα δεν εμφανίζεται ενώ άλλο παράνομο σκεύασμα στο ίδιο μαγαζί συνεχίζει να διαφημίζεται.
Διαβάστε επίσης
- Οι γεύσεις του έρωτα
- Επικίνδυνα αφροδισιακά σε Sex shop
- ΕΟΦ: Προσοχή στα παράνομα αφροδισιακά
- Αφροδισιακά
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.