Πληροφορίες που αφορούν τη θρεπτική αξία θα πρέπει να φέρουν πλέον το κρέας και τα πουλερικά, όπως ανακοίνωσε, σε ομιλία του την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ο γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής θα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το πόσες θερμίδες, πόσο λίπος και πόση χοληστερόλη περιέχει το κρέας ή το κοτόπουλο που αγοράζει. Η σήμανση αυτή θα αφορά βασικά κομμάτια του κρέατος αλλά και παράγωγα κρέατος, όπως λουκάνικα και αλλαντικά.
Η ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώνει τη βιομηχανία τροφίμων να αναγράφει διατροφικές πληροφορίες στη συσκευασία των τροφίμων με τη μορφή πίνακα ανάλυσης θρεπτικών συστατικών ανά 100 γραμμάρια ή ανά μερίδα. Σε πολλές περιπτώσεις η αναγραφή δεν είναι υποχρεωτική αλλά βασίζεται σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα διατροφικής σήμανσης στο οποίο δύο προηγούμενες εκτιμήσεις έδειξαν ότι οι κατασκευαστές συμμετέχουν σε αυτό σε ποσοστό μικρότερο του 60%.
Διαβάστε επίσης
- Λάθη διατροφής
- Εξι συμπληρώματα διατροφής στο μικροσκόπιο
- Μην σπαταλάτε τα χρήματά σας σε συμπληρώματα διατροφής
- Η τηλεόραση σχετίζεται με ψυχογενείς διαταραχές της διατροφής
- Επιτροπή γονέων θα κρίνει τα προϊόντα διατροφής που απευθύνονται σε παιδιά
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.